ervaringen en reacties

Ben je geïnteresseerd?

Vraag dan nu een vrijblijvend orientatiegesprek aan.

vraag een gesprek aan

Door de zachtmoedige en doortastende uitnodiging van Jozien om vooral mijn lichaam te voelen, kalmeert mijn nerveuze spanning en groeit het vertrouwen in mijn eigen lijf. Ik voel me een heel stuk beter.

Het gaat goed met me. Ik heb veerkracht, zit goed in mijn energie en ga gestaag door. Ontzettend bedankt voor de prettige gesprekken en vooral voor de niet-gesprekken. Ik wilde in het begin liefst wegrennen, wat ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan.   

Je hebt me handvatten gegeven en ik heb me vooral gesteund gevoeld. De behandeling brengt mij rust. De hartkloppingen waar ik last van had zijn weg . En ik ga gelukkig weer met plezier naar mijn werk. Vooral omdat ik geleerd heb om duidelijk mijn grens aan te geven en dat ik dat in praktijk durf te brengen. Ik weet dat ik het nu niet meer zo ver laat komen omdat ik beter luister naar mijn lijf en gevoel.

De begeleiding vond ik vertrouwd en deskundig, maar ook moeilijk vanwege de confrontatie met innerlijke pijn. Het bevalt me om niet alles met woorden te hoeven doen. Er is geen kans dat ik mijn gevoel wegpraat of weglach. Vooral de begeleiding in stilte doet me goed. Onverwacht en verrassend komen verhalen aan bod. Alles mag er zijn. 

Ongelooflijk bedankt voor het afgelopen jaar. Ik heb bij jou leren praten en stil zijn. Ik leerde naar mijn lijf te luisteren en te voelen. Je gaf nieuwe inzichten die mij meer over mezelf hebben geleerd. Deze inzichten helpen me ontdekken wat ik wil en geven me een basis van zelfvertrouwen. 

E-mail van een 60+ dame een ja ar na afronding van de haptotherapie: 'Ik wil je laten weten dat het heel goed gaat me gaat. Ook dat de ''dingen" die ik heb bij jou geleerd heb fijn doorwerken en me helderheid en richting geven in het beleven van allerlei emoties. Steekwoorden zijn; bij elkaar verwijlen en verbinden. 

Wat ik hier vooral beleef is dat pijnlijke gevoelens heel welkom zijn en vanzelfsprekend bij mijn leven horen. Zonder drama en zonder bagatelisering. Emoties die zich voordoen krijgen aandacht, worden gedeeld en gaan voorbij. Dat geeft me het vertrouwen dat ik, juist door mijn zorgen, tranen en irritaties de ruimte te geven, weer plaats maak voor opluchting en verlichting.

Ik ben verrast door wat ik al in enkele sessies heb ervaren. Je komt snel tot de kern en nodigt me uit om te voelen wat gevreesd wordt. Eindelijk kom ik toe aan mijn gevoelsleven. Ik durfde me ziek te melden om ruimte te maken voor herstel van oververmoeidheid na verdrietige levenservaringen. Ik neem niet langer alleen mijn stoere kant serieus. Mijn kwetsbaarheid mag er ook zijn.