ervaringen en reacties

Ben je geïnteresseerd?

Vraag dan nu een vrijblijvend orientatiegesprek aan.

vraag een gesprek aan

Door de zachtmoedige en doortastende uitnodiging van Jozien om vooral fysiek te voelen, kalmeert mijn nerveuze spanning en groeit het vertrouwen in mijn eigen lijf. Ik voel me een heel stuk beter.

Ontzettend bedankt voor de prettige gesprekken en vooral voor de niet-gesprekken. Hoewel ik in het begin het liefst weg wilde rennen, ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan.  Jouw professionele en plezierige begeleiding - waarbij veel ruimte was voor mijn wegrenneigingen - hebben me heel erg geholpen bij het herstellen van mijn burn-out, bij het herkennen van innerlijke signalen en niet in de laatste plaats bij het terugvinden van mezelf.  

Je hebt me handvatten gegeven en ik heb me vooral gesteund gevoeld. De behandeling brengt me rust. De hartkloppingen waar ik last van had zijn weg. En ik ga gelukkig weer met plezier naar mijn werk. Vooral omdat ik geleerd heb om duidelijk mijn grens aan te geven en dat ik dat in praktijk durf te brengen. Ik weet nu dat ik het niet meer zover hoef te laten komen omdat ik beter luister naar mijn lijf en gevoel.

De begeleiding vond ik vertrouwd en deskundig, maar ook moeilijk vanwege de confrontatie met innerlijke pijn. Het bevalt me om niet alles met woorden te hoeven doen. Daardoor is er geen kans dat ik mijn gevoel wegpraat of weglach. Vooral de begeleiding op de hapto-bank doet me goed. Onverwacht en verrassend komen ervaringen aan bod. Alles mag er zijn. 

Ongelooflijk bedankt voor het afgelopen jaar waarin ik van jou geleerd heb te praten en stil te zijn. Ik leerde naar mezelf te luisteren en voelen. Je gaf nieuwe inzichten die me meer over mezelf hebben geleerd. Deze inzichten helpen me te ontdekken wat ik wil en geven me een basis geven van zelfvertrouwen. 

E-mail van een 60+ dame een jaar na afronding van de haptotherapie: 'Ik wil je laten weten dat het heel goed met me gaat. Ook dat de' 'dingen' die ik bij jou geleerd heb fijn doorwerken en me helderheid en richting geven in het beleven van allerlei emoties. Steekwoorden daarbij zijn verwijlen, verwennen en verbinden.'

Wat ik hier vooral beleef is dat pijnlijke gevoelens heel vanzelfsprekend bij mijn leven horen. Zonder drama of afstandelijkheid. Emoties dienen zich aan, krijgen aandacht, worden gedeeld en gaan voorbij. Dat geeft me het vertrouwen dat ik, juist door mijn zorgen, tranen en irritaties de ruimte te geven,  weer plaats maak voor opluchting en verlichting.

Ik ben verrast door wat Ik al in enkele haptosessies heb ervaren. Je komt snel tot de kern en nodigt me uit om te voelen wat er werkelijk speelt. Eindelijk kom ik toe aan mijn gevoelsleven. Ik durfde me zelfs ziek te melden om ruimte te maken om te herstellen van mijn oververmoeidheid na verdrietige verlieservaringen. Ik neem niet langer alleen mijn stoere kant serieus. Mijn kwetsbaarheid mag er ook zijn.

Door me met mededogen, humor, prikkelende vragen en onomwonden opmerkingen en door affectieve en vertrouwde aanraking en contact een spiegel voor te houden, heb je me inzicht gegeven en verder gebracht. Dingen raken mij die voorheen langs me heen gleden. Je hebt me geholpen mijn hart terug te vinden en daar ben ik intens gelukkig mee.